Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Лютий » 18 » У Києві з’явиться Музей українського модерну
17:53
У Києві з’явиться Музей українського модерну

Реставрація, чи все ж таки забудова: що чекає на "Садибу Мурашка”?

Хотілося б вірити, що саме довготривала боротьба родини Олександра Глухова - останніх мешканців будинку № 12 по вул. Малій Житомирській та акція протесту на захист цієї пам”ятки архітектури вплинули на владу: "Садибу Мурашка” обіцяють зберегти. Хоча цілком імовірно, що під виглядом реставрації, прикриваючись проектом створення Музею українського модерну,  фірма-забудовник зруйнує будинок.

У Києві з’явиться Музей українського модерну

У столиці України з`явиться Музей українського модерна. Його планують створити на базі «садиби Мурашка» (вул. Мала Житомирська, 12-14) у рамках проекту відновлення історичного екстер’єру цього кварталу забудовником – ТОВ «Вестіга». Як повідомили УНІАН у прес-службі компанії "Вестіга”, в експозиції нового культурного об`єкта буде відбито не тільки творчість знаменитого художника й видатного киянина Олександра Мурашка, а й досягнення інших представників українського мистецтва й архітектури першої чверті ХХ століття.

На сьогодні, за даними прес-служби, завершується розробка концепції забудови об`єкта і вже ведуться переговори з провідними українськими архітекторами, котрі мають досвід реалізації таких проектів. «Ми вступили в переговори з архітектурним бюро Олександра КОСТОВЕЦЬКОГО та Юрія ЛОСИЦЬКОГО, - відзначив прес-секретар компанії Олександр КАРАВАЄВ. - Обидва архітектори мають великий досвід реставрації старих будинків зі збереженням стилістики й логіки забудови цілих кварталів у центрі Києва. Ю.ЛОСИЦЬКИЙ – заслужений архітектор України, член-кореспондент Академії архітектури України, член Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, член міжнародної пам’ятнико-охоронної організації ІКОМОС, відомий як автор проектів реконструкції будинків по вул. Володимирській, 4, Володимирській, 47-49, будинку №28 на Андріївському узвозі. А О.КОСТОВЕЦЬКИЙ відновлював Бесарабський квартал, повертав історичну зовнішність будівлям по вул. Десятинній, 4 і Володимирській, 18-20».

Водночас він підкреслив, що забудовник повністю усвідомлює те, що споруди кварталу по вул. Малій Житомирській, 12-14 перебувають у аварійному стані, і зараз ідеться фактично про їх порятунок. Компанія, сказав О.КАРАВАЄВ, зробить усе необхідне, аби запобігти подальшому руйнуванню будівель і зберегти вцілілі конструкції від обвалу. Він також повідомив, що «планується в стислі терміни завершити проектно-дослідницькі роботи, потім провести ряд консультацій з представниками громадськості та творчої інтелігенції Києва».

«Що ж до Музею українського модерну, - сказав він, - то ми вже ведемо переговори з низкою відомих меценатів, які візьмуть під свою опіку цей культурний об`єкт. Таким чином, ми плануємо увічнити не тільки пам`ять Олександра Мурашка, який одним із перших увів українське мистецтво в контекст світового художнього процесу, а й інші незаслужено забуті імена київських діячів образотворчого мистецтва й архітектури».

Керівництво ТОВ «Вестіга», за інформацією прес-служби, завірило громадськість, що всі роботи з реставрації кварталу по вул. Малій Житомирській будуть виконані з урахуванням вимог чинного законодавства з охорони культурної спадщини. А також з урахуванням найкращої міжнародної практики забудови історичного центру європейських столиць.

За матеріалами УНІАН

Категорія: На часі | Переглядів: 459 | Додав: fingert | Теги: реставрація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz