Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 23 » У Рівненського МЖК хочуть забрати землю, бо нічого не будує
17:09
У Рівненського МЖК хочуть забрати землю, бо нічого не будує
Майже десять земельних ділянок для будівництва житла для молоді отримав Рівненський МЖК. Втім, більшість з них і досі зарослі бур’янами. Причому заборгував місту за оренду 700 тисяч гривень. Тепер від деяких ділянок МЖК сам відмовляється — на останній сесії розглядалось питання про припинення права оренди 3 гектарів землі в районі вулиць Гагаріна та Струтинської. Цю ділянку товариство взяло в оренду ще чотири роки тому для будівництва другої черги малоповерхової забудови мікрорайону молодіжного житлового комплексу.

— Я б і інші землі в ТОВ «Рівненський МЖК» позабирав, — категоричним був міський голова Володимир Хомко. — Адже якщо задекларували, що для молоді треба будувати, то треба будувати. А то землі набрали і нічого не роблять. За цей час ми могли знайти інвестора і забудувати цей мікрорайон. До речі, незавершена 16-поверхівка на вулиці Гагаріна — це теж об’єкт МЖК. І що тепер з ним робити? Його забрав «Укрексімбанк» у заставу. МЖК щось збудував з того, що збирався, але не все. Які важелі впливу на ТОВ? Забирати ділянки.

Деякі депутати підказали й інший вихід — «розігнати МЖК», бо, мовляв, це — не державна структура, а ТОВ. Міський голова доручив очолити і створити комісію, яка б розібралась в ситуації з МЖК, депутату Ользі Покальчук. Окрім того, комісія має вивчити питання і щодо однієї зі стоянок, якою опікується ТОВ. Адже гроші з власників автомобілів за користування стоянкою ТОВ бере, то й на те, щоб гасити борги перед містом за оренду землі, вважають міські обранці, повинно мати.

Начальник Рівненського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому кредитуванню, один із співзасновників ТОВ «Рівненський МЖК» і його голова на громадських засадах Сергій Пандрак такому запалу міських депутатів не зрадів:

— Лише недалека людина може подавати ідею розігнати Рівненський МЖК. Адже ТОВ — це проектно-будівельна організація, яка, відповідно до постанови Кабміну і розпорядження міського голови, є забудовником і генпідрядником будівництва району молодіжного житлового комплексу у Рівному. І ліквідувати її може лише суд. До 1992 року Рівненський МЖК був громадською організацією, але після того як громадським організаціям заборонили займатися господарською діяльністю, ми змушені були перереєструватися в ТОВ.

Борги за оренду землі у ТОВ виникли через те, що з початком економічної кризи припинилося банківське кредитування. І такі борги є нині не в однієї будівельної організації Рівного. Втім, протягом останніх трьох місяців ми сплачуємо орендну плату за землю вчасно, тому не маємо поточних боргів. І заборгованість наша стосується лише однієї земельної ділянки (хоч у нас їх близько десятка) площею 9 га в районі вулиць Гагаріна та Струтинської, де здійснюється будівництво третьої черги МЖК. На прохання міського голови від частини цієї ділянки площею 3 гектари ми добровільно відмовилися. Бо нас звинуватили, що ми нахапалися землі. Хоча ця земля в районі вулиць Гагаріна та Струтинської загальною площею 20 гектарів відводилася під молодіжне будівництво ще в період СРСР. Погасити борги з попередніх років за оренду землі зможемо, коли відновиться будівництво. А до цього можемо звернутися до міськради за їхньою реструктуризацією на рік.

Що стосується недобудованих будинків на вулиці Гагаріна, то 16-поверхівка, готовність якої становить 76%, включена у програму будівництва доступного житла Міністерства регіонального будівництва на цей рік. А на реалізацію цієї програми передбачено цього року у держбюджеті 300 мільйонів гривень, що втричі більше, ніж торік. Окрім цього, і на молодіжне будівництво в держбюджеті закладено 60 мільйонів гривень. Тому є надія, що будемо рухатися вперед. Хоча збудувати цю та інші дві багатоповерхівки тут ми могли ще до 2008 року, якби депутати попереднього скликання ще при міському голові Віктору Чайці не відмовляли нам тричі в укладенні договору суборенди землі під будівництво з ТО”ѳбінвестград».

Щодо комісії, яку створили депутати, то ми проситимемо міського голову поміняти її керівника. Адже вважаю, що п. Покальчук не зможе об’єктивно розібратися у ситуації, оскільки вона була колись працівником МЖК. Зокрема, очолювала дочірнє підприємство «ЖЕК МЖК» і ми її звільнили через недовіру.

За матеріалами видання "Будівельні питання"

Категорія: На часі | Переглядів: 495 | Додав: fingert | Теги: МЖК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz