Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 20 » У Сімферополі шукають гроші на пам'ятник Катерині II
15:47
У Сімферополі шукають гроші на пам'ятник Катерині II
  Для будівництва пам'ятника Катерині II шукають спонсора e-crimea.info

У Сімферополі не відмовляються від ідеї спорудити пам'ятник Катерині II. Місцева влада має намір просити кошти на монумент у російського генконсула в Криму.

Він зазначив, що програма фінансування об'єктів культурної спадщини на 2011 рік затверджена, тому в поточному році з бюджету гроші на виготовлення пам'ятника виділятися не будуть. Питання можуть підняти при формуванні бюджету Криму на 2012 рік.

Однак прискорити процес допоможуть кошти спонсорів. "Потрібен інвестор - однозначно. Ми поспілкуємося зараз і з консулом Російської Федерації Андрєєвим. Я думаю, нас підтримають", - повідомив Тур. При цьому він додав, що буде шукати підтримку серед місцевих політичних партій.

Нагадаємо, пам'ятник Катерині II було встановлено в Сімферополі у 1890 році на території міського саду - міського парку культури і відпочинку. Це бронзова статуя імператриці на гранітному п'єдесталі: у правій руці Катерина II тримала скіпетр і розгорнуту карту Криму, ліва була простягнена до міста. Навколо підніжжя пам'ятника розташовувалися скульптури діячів катерининської епохи, що здійснили приєднання Криму до Росії - князів Григорія Потьомкіна та Василя Долгорукова, полководця Олександра Суворова, посланця Росії в Туреччині Якова Булгакова. Пам'ятник зруйновано у 1922 році.

2 червня 2007 в Сімферополі відбулося відкриття пам'ятного знака на місці, де згодом планувалося встановити пам'ятник російській імператриці Катерині II замість зруйнованого в роки радянської влади.

Представники Меджлісу кримськотатарського народу висловили невдоволення цим рішенням і влаштували на місці передбачуваного встановлення пам'ятника акцію протесту. Після акцій протесту сімферопольська влада вирішила не повертатися до питання встановлення пам'ятника.

Вартість зведення пам'ятника оцінювалася в 1,5 млн. грн., було відкрито рахунок для збору пожертвувань, до теперішнього часу на нього надійшло близько 10 тисяч гривень.

Як повідомлялося, пам'ятник Катерині II в Севастополі є улюбленим місцем для зборів проросійських організацій.

Про це повідомив голова Республіканського комітету Криму з охорони культурної спадщини Сергій Тур. 

За матеріалами видання E-Крим


Категорія: На часі | Переглядів: 488 | Додав: fingert | Теги: памятник Катерині ІІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz