Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Серпень » 2 » У Тернопільській області спорудять пам’ятник емігрантам
14:00
У Тернопільській області спорудять пам’ятник емігрантам

Українська греко-католицька церква почала збирати кошти, аби спорудити в Марійському духовному центрі, що знаходиться у Зарваниці на Тернопільщині, пам’ятник українським емігрантам. Спорудження пам’ятника благословив Глава УГКЦ Блаженніший Любомир. Як інформує прес-служба Київської архиєпархії, аби втілити проект в життя, Предстоятелю УГКЦ довелося створити спеціальну Наглядову раду.

Як переконує Глава УГКЦ Патріарх Любомир, пам’ятник є лише зовнішнім символом. Він висловив надію, що поблизу пам’ятника можна буде створити особливі центри — порадні. Як стверджує патріарх Любомир, пам’ятник перетвориться на своєрідне місце збору мігрантів і центр їхньої єдності. Адже в емігрантів, які повертаються до України, виникають різноманітні проблеми. Як розповідає Глава УГКЦ , люди повертаються на Батьківщину після двох-трьох, а то й п’яти або десяти років відсутності. Дані порадні повинні надавати допомогу людям в різних напрямках: економічних, психологічних, родинних.

Опікуватися спорудженням пам’ятника буде пасторально-місійний відділ УГКЦ. Створити таку скульптуру запропонували самі емігранти. Від самого початку пам’ятник мав символізувати їхню нелегку долю. Його основою мала бути роз’єднана родина. Втім, згодом прийшли до висновку, що пам’ятник повинен бути місцем об’єднання і в остаточному проекті скульптурної композиції в наявності будуть і батьки, і дитина.

Розробник проекту пам’ятника — скульптор з Івано-Франківська Андрій Пилипів. Концептуальна основа скульптури — приклад пресвятої Родини. Вона навіть у важкі часи залишалася із дитятком Ісусом. Пам’ятник, згідно задуму, стане частиною великої композиції. У планах — спорудження напіввідкритої каплиці. Зверху розмістять Богородицю-Оранту, схилену над пам’ятником родини емігрантів. На скульптурну композицію необхідно приблизно 30 тис. євро, його спорудять за гроші заробітчан та їхніх сімей.

Ірина Мазурук

Категорія: На часі | Переглядів: 593 | Додав: fingert | Теги: пам'ятник емігрантам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz