Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Грудень » 18 » Українців, наче котів, викидатимуть із власних квартир
20:02
Українців, наче котів, викидатимуть із власних квартир
Уряд дописує новий Житловий кодекс, який дозволяє забрати у вас житло на раз-два. Вже завтра будь-який будинок можна буде оголосити аварійним і викинути людей на вулицю.
Такі схеми вже повним ходом відпрацьвують на киянах, адже вартість їхнього житла - найвища у Східній Європі. Людей викидають на вулиці, будинки зносять, а на їхньому місці будують готелі та офісні центри, у смітниках яких і копирсатимуться колишні мешканці.
Киянка Ірина вже знає, як воно, коли тебе виганяють із власної квартири. Влада на догоду комерційним інтересам знищила її будинок, а сім'ю фактично зробила безхатьченками.
Ще кілька років тому Ірина безтурботно мчала рідною вулицею додому. Злітала на третій поверх столітнього будинку, де цілу епоху прожив її дружний рід. Її квартиру знищили разом з меблями, побутовою технікою, з усім, що було в квартирі.
Незабаром у таку ж халепу можуть потрапити тисячі українців. Викидати людей на вулицю, наче котів, дозволить новий Житловий кодекс.
Остаточний варіант документу, який зробить господарями наших квартир чиновників та бізнесменів, поспіхом дописують у Верховній Раді. А влада вже готується до масового переселення простих українців із їхнього центру у спальні гетто.
Бізнесменам достатньо купити у владних кабінетах довідку, що ваш будинок начеб-то аварійний. Підлягає ремонту чи знесенню. А за декілька місяців замість відремонтованного житла тут виросте готель, офіс чи розважальний центр. При цьому новоявленим безхатченкам кодекс не гарантує ані рівноцінного житла, ані грошової компенсації.
Першими під ковш Житлового кодексу потраплять густозаселені хрущовки. Столична влада вже назвала перші адреси.
Юрист пояснює - ці люди можуть протриматися у власних квартирах поки не ухвалять новий житловий кодекс.
За його словами, ніхто не може на сьогоднішній день просто забрати квартиру примусити виїхати з неї, розваляти будинок і побудувати щось інше.
За право сидіти у власній спальні професору Олександру Глухову доводиться роками боротися в судах. Достукатися у найвищі кабінети влади він зміг лише за допомогою програми "Гроші".
Глухову просто не повезло, визнають чиновники. Будинок професора у самому серці столиці. Тут кожен сантиметр землі – на мільйон. Тому його будинок, попри всі закони, влада давно продала. Разом із ним.
Юристи запевняють, це – типовий капкан для довірливих мешканців центральних районів.
Забудовники ж із нетерпінням чекають ухвалення нового Житлового кодексу. Адже він позбавить їх клопоту з занадто грамотними мешканцями.

За матерілами ТСН
Категорія: На часі | Переглядів: 513 | Додав: fingert | Теги: Житловий кодекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz