Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Лютий » 14 » Управління охорони історичного середовища працює добре, а Львів валиться
21:08
Управління охорони історичного середовища працює добре, а Львів валиться

Управління охорони історичного середовища працює добре, а Львів валиться

Виконком Львівської міської ради, заслухавши нині, 11 лютого, звіт очільниці управління охорони історичного середовища Львова Лілії Онищенко-Швець, дав добру оцінку роботі із захисту та збереження історичної спадщини.

Звіт УОІС був побудований на демонструванні привабливих ілюстрацій та їх коментуванні. Лілія Онищенко-Швець розповіла про міжнародну діяльність (співпрацю з Німеччиною – проект GTZ «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста» та Польщею – проекти «Спільна спадщина» та «Підземне місто»), а також співпрацю із вищими органами охорони культурної спадщини – Національною комісією у справах ЮНЕСКО, ІКОМОС, Держкультурспадщини, Мінрегіонбудом та ЛОДА.

Торік за роботу в галузі збереження культурної спадщини очільниця управління Лілія Онищенко-Швець була нагороджена грамотою Міністерства регіонального розвитку та будівництва, а управління, яким вона керує, отримало Першу премію «Кришталеву цеглину» за виконання реставрації дзвіниці Вірменського собору.

У 2010 р. управління працювало над реставрацією Вірменського собору (1 млн 86,89 тис. грн), костелу єзуїтів (240 тис. грн), реставрацією 38 балконів (757,7 тис. грн), виготовленням проектно-кошторисної документації на храми св. Івана Хрестителя, св. Єлизавети і Ольги, вул. Краківська,14 (159,7 тис. грн). Також було очищено фасад управління від графіті та камінь на місці Янівського концтабору. Управління контролювало ремонтно-реставраційні роботи на просп. Шевченка, 12, пл. Коліївщини,1, пл.Ринок, 13, вул. Бандери, 14 та вірменському банку на вул. Лесі Українки.

У той час, як діяльність у Львові Німецького бюро технічної співпраці викликає занепокоєння львівського осередку ІКОМОС через грубе порушення норм законодавства, чимала частина звіту Лілії Онищенко-Швець була присвячена саме співпраці із GTZ, яке вітали оплесками.

Проблемами в управлінні історичним містом, озвученими у виступі Лілії Онищенко-Швець, стали неврегульовані стосунки із приватними і комунальними власниками, брутальні вводи газових труб, самовільні роботи, на які невчасно реагує інспекція Буднагляду, позаправова архітектурна діяльність у сподіванні на узаконення самовільно встановлених об’єктів. Однак найбільш проблемним фактором є відсутність державної підтримки.

«Торік і позаторік держава не дала Львову на збереження пам’яток ані копійки. Вищі органи тільки контролюють нас», – сказала Лілія Онищенко, у друкованому звіті якої серед проблем перелічені іще й такі фактори, як відсутність правил забудови історичного ареалу та програми збереження території ЮНЕСКО, неврегульованість економічних санкцій за порушення, недієвість санкцій проти самовільних робіт, відсутність в управлінні підрозділу для виконання функцій замовника на реставрацію, а також відсутність геоінформаційної системи управління історичною територією міста.

За матеріалами видання ЗІК

Категорія: На часі | Переглядів: 467 | Додав: fingert | Теги: захист культурної спадщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz