Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Травень » 13 » Уряд врегулював питання процедури затвердження проектів будівництва та проведення їх експертизи
15:19
Уряд врегулював питання процедури затвердження проектів будівництва та проведення їх експертизи

«Порядок затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» затвердив своєю постановою Уряд на засіданні 11 травня. Документ Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства розробило відповідно до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» (частина 2 статті 31) та закону «Про архітектурну діяльність».

Як прокоментував Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, Порядок встановлює процедуру затвердження проектів будівництва у залежності від загальної кошторисної вартості об’єкта та проведення експертизи проектів будівництва. За словами урядовця, документ регламентує основні вимоги до порядку подачі проектної документації експертній організації, строки проведення експертизи в залежності від їх архітектурної, технічної та технологічної складності об’єктів будівництва.

«Схвалений документ дасть змогу уніфікувати питання затвердження проектів будівництва та проведення їх експертизи. А головне – сприятиме удосконаленню та скороченню термінів процедури проведення експертизи і залученню інвестицій у будівельну галузь», - сказав Віктор Тихонов.

Щодо строку проведення експертизи, як визначає Порядок, він не повинен перевищувати 30 календарних днів – у залежності від технічної та технологічної складності об’єктів будівництва; 90 календарних днів – для об’єктів, що становлять підвищену ядерну та радіаційну небезпеку і таких, що підлягають оцінці впливу на навколишнє природне середовище; 15 календарних днів – для об’єктів І-ІІІ категорій складності, що споруджуються на територіях із складними інженерно-геологічними та техногенними умовами; 15 календарних днів – експертиза кошторисної частини проектної документації об’єктів І-ІІІ категорій складності.

Порядком також встановлюється, що замовник експертизи несе відповідальність згідно з законом за достовірність наданих документів, експерти – за неналежну якість проведення експертизи.
Наразі, на урядовому порталі зазначений нормативно-правовий документ відсутній.

За матеріалами Мінрегіонбуду
Категорія: Погляд | Переглядів: 464 | Додав: fingert | Теги: проектування та будівництво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz