Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 14 » Уряд затвердив Програму перегляду державних будівельних норм і правил на період до 2015 року
13:48
Уряд затвердив Програму перегляду державних будівельних норм і правил на період до 2015 року

Кабінет Міністрів України затвердив сьогодні Програму перегляду державних будівельних норм і правил на період до 2015 року. Метою Програми, як поінформував Віце-прем’єр-міністр України – Міністр Віктор Тихонов є забезпечення розвитку національної системи нормування у будівництві шляхом перегляду ДБНів і правил, за результатами якого вони можуть бути скасовані, внесені зміни до них чи розроблені нові ДБНи і правила. Головним чином це стосується тих норм, які були прийняті до набрання чинності Закону України «Про будівельні норми» (№ 1704-VI від 5.11.2009), а на першому етапі підлягають перегляду ті, які прийняті до 1992 року. Всього більше 370 документів.

Основними напрямами Програми, як було сказано, є удосконалення нормативної бази з питань будівництва, містобудування та архітектури, забезпечення адаптації ДБНів до нормативної бази Європейського Союзу, створення механізму міжгалузевої координації робіт з нормування у будівництві. «Вагомою складовою діючих будівельних норм та нормативних документів є специфічні за суттю нормативи, які повинні розроблятися галузевими міністерствами в межах своїх  повноважень. Значна їх кількість – це документи колишнього СРСР за позначками СНиП та СН, прийняті в 70-90 роках минулого століття і потребують невідкладного перегляду», - сказав Віктор Тихонов.

Віктор Тихонов зазначив, що затверджена Програма передбачає формування системи базових організацій з науково-технічної діяльності у будівництві, а також створення центрального фонду будівельних норм.

«Не чекаючи Програми, нам вдалося вже оновити нормативну базу більше як на половину. У 2010 році кількість переглянутих будівельних норм за позначками СНиП та СН від успадкованого загалу досягла 78%. Завершення роботи з перегляду застарілих державних стандартів заплановано на 2011, а будівельних норм - на 2012 роки», - додав Віктор Тихонов.

             За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду

Категорія: Погляд | Переглядів: 493 | Додав: fingert | Теги: Зміни в законодавстві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz