Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Травень » 16 » В Київській фортеці будівельники руйнують бастіон «Косий капонір»
15:41
В Київській фортеці будівельники руйнують бастіон «Косий капонір»

Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр БРИГИНЕЦЬ заявляє, що сьогодні на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» будівельники почали руйнувати одну зі споруд - бастіон «Косий капонір».

Як повідомляє прес-служба О.БРИГИНЦЯ, про це йому стало відомо від директора музею В’ячеслава КУЛІНИЧА, який протягом усіх днів постійно перебуває на місці руйнацій і стежить за подальшими діями будівельників.

За словами В.КУЛІНИЧА, до бастіону підтягнули техніку і почали його руйнувати.

«Сьогодні в житті Київської фортеці відбуваються дві важливі події: нарешті, на п’ятий день після створення головою КМДА Олександром ПОПОВИМ, розпочне роботу створена комісія щодо проведення НСК «Олімпійський» будівельно-монтажних робіт на території музею «Київська фортеця». Вона, можливо, зможе допомогти музею відстояти історичні вали фортеці. Але, крім цього, відбулась вкрай неприємна ситуація – без висновків роботи комісії щодо можливості проведення робіт на території музею, слідом за знищенням земляних валів, яке відбулося кілька тижнів тому, почалося нищення бастіону «Косий капонір», - прокоментував ситуацію О.БРИГИНЕЦЬ.

Депутат відзначив, що комісія починає працювати сьогодні о 12.00 (вона була створена КМДА ще 12 травня).

«Можливо, сьогодні на засіданні комісії стане зрозуміло, що і яким чином планує звести на місці музею влада. А також про те, чи існує дозвіл на проведення відповідних робіт. Чи знає влада про те, що будівельники руйнують пам’ятку всесвітнього значення, адже аналогів фортеці в світі не існує?», - заявив О.БРИГИНЕЦЬ.

За його інформацією, у суботу, 14 травня, незважаючи на втручання міліції, забудовники встановили паркан на території знищених 29 квітня валів фортеці. Будівництво ведеться у 5 метрах від споруди «Косий капонір».

Як повідомляв УНІАН, 4 травня О.БРИГИНЕЦЬ повідомив, що офіційно звернувся до голови КМДА О.ПОПОВА та голови Комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу Бориса КОЛЕСНІКОВА з вимогою "припинити руйнувати пам’ятку - Київську фортецю”.

За матеріалами УНІАН


Категорія: На часі | Переглядів: 434 | Додав: archinfo | Теги: Київська фортеця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz