Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 11 » В Україні заблокували видачу дозволів на будівництво, – нардеп
16:42
В Україні заблокували видачу дозволів на будівництво, – нардеп
Будівельна галузь в Україні на сьогодні фактично заблокована. Дозвільні інстанції відмовляють людям, які хочуть розпочати або здати будівництво, у прийомі документів.
Про це повідомив народний депутат («Наша Україна»), член парламентського комітету з питань будівництва, містобудування та ЖКХ Віктор Матчук. Повідомила ЗІКу прес-служба народного депутата України Віктора Матчука.
Як пояснив депутат, кризова ситуація виникла внаслідок того, що набрав чинності новий закон «Про регулювання містобудівної діяльності», але уряд до цього часу не розробив нових порядків для його виконання.
«Закон підписаний президентом і він вступив у дію. Це значить, що старі порядки вже не діють, а нові Кабінетом міністрів не розроблені. В результаті люди (приватна або юридична особа) на практиці стикаються з такою ситуацією, що їм просто відмовляють у прийомі документів. Це стосується початку та здачі в експлуатацію будь-якого об’єкту – житлового дому, багатоквартирного будинку, магазинчика, кафе», – розповів Віктор Матчук.
Нардеп зауважив, що новий закон мав би полегшити проходження дозвільних процедур для будівництва, натомість поки що призвів до «повного ступору» галузі. «Якщо комусь і дають добро на будівництво, то за великий хабар або по величезному блату. Закон приймали, щоб унеможливити всі ці речі, а в результаті виходить абсолютно зворотній ефект», – сказав він.
За словами Віктора Матчука, вся відповідальність за розробку нових положень для будівельної галузі лежить на Кабінеті міністрів. «Але я не бачу розуміння з боку уряду. Таке враження, що цим питанням там взагалі ніхто не займається», – наголосив він.
Найближчим часом, як повідомив депутат, він ініціюватиме, щоб Мінрегіонбуд прозвітував з даного питання на засіданні комітету з питань будівництва, містобудування та ЖКХ.
Як відомо, 17 лютого Верховна Рада прийняла закон «Про регулювання містобудівної діяльності» з поправками президента.

За матеріалами видання ЗІК
Категорія: На часі | Переглядів: 424 | Додав: fingert | Теги: блокування будівельної галузі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz