Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 22 » В Україні збільшиться кількість депресивних населених пунктів
12:21
В Україні збільшиться кількість депресивних населених пунктів

Учора, 21 квітня, Верховна Рада прийняла закон, що розширює перелік територій, які отримають статус депресивних населених пунктів.

Як йдеться на сайті Верховної Ради, закон Про стимулювання розвитку регіонів спрямований на вирішення соціально-економічних та екологічних проблем шахтарських міст і селищ, які постраждали внаслідок ліквідації вугільних підприємств.

Відповідно до закону, "депресивна територія - це регіон або його частина (район або населений пункт), які визнаються депресивними за умов і в порядку, визначених цим Законом".

Зокрема, закон доповнено нормою про те, що до депресивних територій відносяться "населені пункти, на території яких з 1996 року були ліквідовані вуглевидобувні й вуглепереробні підприємства, але не були здійснені в повному обсязі заходи щодо вирішення соціально-економічних та екологічних питань".

"Починаючи з 1996 року на території Луганської області закрито 9 шахт, в процесі ліквідації перебуває 39 шахт. Саме з реструктуризацією вугільної галузі переважно пов'язані соціальні проблеми населення шахтарських міст і селищ", - йдеться в пояснювальній записці автора законопроекту Олександра Єфремова.

Нагадаємо, в червні президент Віктор Янукович доручив посадовим особам і урядовим чиновникам у найкоротші терміни розробити механізм створення програм розвитку депресивних регіонів.


За матеріалами видання gazeta.ua

Категорія: Провідники диктату повідомляють | Переглядів: 514 | Додав: fingert | Теги: збільшення депресивних районів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz