Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Січень » 25 » Василь Куйбіда: «Органам місцевого самоврядування необхідно зарезервувати земельні ділянки під будівництво доступного житла»
23:51
Василь Куйбіда: «Органам місцевого самоврядування необхідно зарезервувати земельні ділянки під будівництво доступного житла»

Будівництво доступного житла розглядається Урядом як один із заходів, який допоможе будівельній галузі поступово вийти з кризового стану. Так зазначив у своєму виступі Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда на нараді щодо розгортання будівництва доступного житла, яка пройшла сьогодні у Львові. Відповідна нормативна база, зі слів Міністра, розроблена. Зокрема, Василь Куйбіда зосередив увагу на Державній цільовій соціально-економічній програмі будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки (Постанова КМУ від 11.11.2009р. №1249), якою передбачено формування єдиних принципів забезпечення житлом громадян; створення під контролем держави умов для будівництва такого житла без додаткових навантажень; поступовий перехід від практики надання безоплатного житла до державної підтримки забезпечення населення житлом шляхом спільної участі громадян і держави у фінансуванні будівництва житла, що повністю відповідає вимогам Конституції України, де зазначено, що громадянам, які потребують соціального захисту, житло надається державою та органами місцевого самоврядування безоплатно або за доступну для них плату відповідно до закону.
За словами Міністра, фінансова криза суттєво вплинула на показники Програми. «Враховуючи необхідність приведення показників Програми до реальних можливостей бюджету, довелось суттєво зменшити обсяги фінансування будівництва житла у порівнянні з отриманими пропозиціями від регіонів. Програмою передбачено протягом 2010-2017 років збудувати (придбати) 265,8 тис. квартир (16,6 млн. кв. метрів). При цьому витрати на реалізацію Програми без урахування інфляції визначені в розмірі 88499,7 млн. гривень. З загальної суми витрат кошти Державного бюджету передбачаються в розмірі 23234,8 млн. грн. (26%), місцевих бюджетів – 5442,8 млн. грн. (6%), інші джерела – 59822,1 млн. гривень (68%)», - поінформував Василь Куйбіда.
Очільник Мінрегіонбуду наголосив на тому, що чинне законодавство забороняє проектування і будівництво окремих будівель і споруд, що не узгоджуються з генеральним планом населеного пункту та іншою містобудівною документацією. На думку Василя Куйбіди, ця вимога повинна стимулювати органи місцевого самоврядування до розроблення генеральних планів населених пунктів. Проте, як йшлося у виступі, робота з розроблення та оновлення містобудівної документації, насамперед генеральних планів та місцевих правил забудови населених пунктів, залишається незадовільною. Однією із основних причин існуючого стану Міністр назвав недостатність фінансування цих робіт за рахунок місцевих бюджетів.
«Відсутність містобудівної документації призводить до зловживань з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування і прийняття суперечливих рішень щодо забудови територій», - підкреслив Міністр. Він додав, що необхідно вжити заходів щодо прискорення розроблення (коригування) містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях, зокрема передбачити у відповідних місцевих бюджетах окремим рядком фінансування робіт з планування територій, у першу чергу інвестиційно-привабливих.
Крім цього, за словами Василя Куйбіди, органам місцевого самоврядування необхідно забезпечити резервування земельних ділянок під будівництво доступного житла для конкретного населеного пункту з обов’язковим зазначенням таких земель у генеральних планах населених пунктів та прийняти рішення, якими унеможливити використання замовниками будівництва (забудовниками) земельних ділянок, які надані під будівництво доступного житла, для інших цілей, зокрема для будівництва елітного житла.

Переглядів: 721 | Додав: fingert | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz