Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Травень » 22 » Верховна Рада ухвалила закон про вдосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла
15:17
Верховна Рада ухвалила закон про вдосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла

За Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла» проголосували 288 депутатів з 383 зареєстрованих в залі.

З метою забезпечення захисту прав інвесторів житла та посилення державного контролю цього ринку внесено зміни до законів «Про інвестиційну діяльність», «Про страхування», «Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю», «Про рекламу» .

Зокрема, передбачено, що «інвестування та фінансування будівництва об'єктів житлового будівництва з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб, в тому числі в управління, може здійснюватися виключно через фонди фінансування будівництва, фонди операцій з нерухомістю, інститути спільного інвестування, а також шляхом випуску цільових облігацій, виконання зобов'язань за якими забезпечується одиницею такої нерухомості, відповідно до законодавства ». Інші способи фінансування будівництва таких об'єктів визначаються виключно законами.

Верховна Рада заборонила фінансовим установам, які виступають управителями фондів фінансування будівництва житла, залучати кошти для інвестування будівництва об'єкта до того, як забудовник отримає в установленому порядку дозвіл на будівництво.

Крім того, згідно з прийнятим законопроектом, суб'єктом інвестиційної діяльності поряд з громадянами і юридичними особами як України, так і іноземних держав, визначаються недержавні пенсійні фонди, страхові компанії і фінустанови, що здійснюють інвестиційну діяльність відповідно до законодавства.

Iнвестування однієї квартири в об'єкті будівництва кількома інвесторами можливо тільки за умови укладання договору, в якому прописана частина кожного інвестора і порядок внесення ним відповідної інвестиції.

Згідно документу, Торгово-промислова палата України та регіональні ТПП за участю центрального органу виконавчої влади з питань будівництва та архітектури надають довідки про засвідчення форс-мажорних обставин відповідно до умов договорів за зверненнями суб'єктів господарської діяльності, які здійснюють будівництво житла (замовників, забудовників).

Форс-мажорними обставинами - для цілей даного закону - є непередбачувані й непереборні обставини, які відбуваються незалежно від волі і бажання сторін, настання яких неможливо передбачити.

На думку авторів законопроекту, Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла» буде сприяти захисту прав споживачів-інвесторів будівництва житла, перешкоджати нечесній підприємницькій практиці при укладанні договорів з фізособами, а також здійснить стабілізуючий вплив на первинний ринок житла.

За матеріалами Верхової Ради України

 
Категорія: Провідники диктату повідомляють | Переглядів: 654 | Додав: fingert | Теги: Зміни в законодавстві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz