Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2014 » Квітень » 7 » Вибираємо вівсянку
17:31
Вибираємо вівсянку

Вівсянка містить: харчові волокна (бета-глюкани, що зв’язують холестерин), магній, фосфор, кальцій, залізо, натрій, цинк; вітаміни групи В, РР, Е; амінокислоти, антиоксиданти, протеїни, розчинну клітковину. Вживання вівсянки сприяє підвищенню імунітету, нормалізації обміну речовин, очищенню організму від шлаків, солей важких металів, поліпшенню роботи травного тракту і поліпшенню стану шкіри. Вівсяна каша – рекордсмен за вмістом жирів, тому вживати її слід в помірних кількостях, що уникнути зайвої ваги. Традиційний англійський сніданок неможливо собі уявити без тарілки вівсяної каші. При цьому каша вариться півгодини – приблизно стільки часу треба, щоб вівсянка розварилася. Але у нас більшою популярністю користуються вівсяні пластівці – “Геркулес”, який вариться за лічені хвилини. “Геркулес” – це вбите, мертве зерно (тобто роздавлений живий зародок майбутньої рослини). Тому важливо, коли і як були розплющені ці зерна вівса, як саме “Геркулес” запакований. Не можна купувати його з великих мішків. Сплющене зерно дуже швидко вбирає атмосферну вологу і у ньому швидко починає заводитися цвіль, яку важко виявити. Крім того, починають працювати і внутрішні ферментативні системи. Перевірте, чи вказана на упаковці, крім дати розфасовки, дата виготовлення, оскільки від неї і відраховується термін придатності. Якісні вівсяні пластівці білого кольору (з відтінком від кремового до жовтуватого), мають легкий вівсяний запах (затхлого запаху цвілі бути не повинно). Час розварювання якісних пластівців повинен строго відповідати їх сорту. Коли пробуватимете готову страву, пам’ятайте: вівсяна каша не повинна гірчити. Неприємний присмак з’являється через неповну обробку зерна. Вівсяні пластівці бувають різних видів – “Екстра”, “Геркулес” або “Пелюсткові”. “Екстра” – одні з найпопулярніших вівсяних пластівців. Зверніть увагу на номер сорту. Арабська цифра на упаковці вказує на ступінь обробки пластівців. Вівсяні пластівці “Екстра-1” виготовляються з цілісного зерна і відрізняються високим вмістом вуглеводів. Структура у таких пластівців щільніша. Варити їх доведеться хвилин 15, зате каша вийде густішою і кориснішою для шлунку. Вівсяні пластівці “Екстра-2” найчастіше плутають з “Геркулесом”. Насправді “Геркулес” – це окремий сорт вівсянки. У пачці з другим номером ховаються теж досить тонкі вівсяні пластівці, виготовлені з різаної крупи. На те, щоб зварити кашу з цієї вівсянки, потрібно буде не більше 10 хвилин. “Екстра-3” – найніжніші, призначені для малюків і людей з чутливим шлунком. Через ретельну обробку парою такі пластіці мають найтоншу структуру, завдяки чому не вимагають варки, їх можна просто заливати на ніч окропом або молоком. Тоді в каші зберігається максимальна кількість поживних речовин, якими і славиться вівсянка. Сміх для всіх - Берімор, що у мене хлюпає в черевику? - Вівсянка, сер! - Вівсянка?! Що вона там робить?! - Хлюпає, сер…

                                                 "Fingert & Law Corporation"

Категорія: Корисні поради | Переглядів: 815 | Додав: archinfo | Теги: вівсянка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz