Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Лютий » 8 » Від львів’ян приховують плани з освоєння підземель міста
21:45
Від львів’ян приховують плани з освоєння підземель міста
У Львові вимагають скликати громадські слухання концепції освоєння підземного простору Львова.
Про це йдеться у листі керівника Програми моніторингу державної пам’яткоохоронної політики Ярини Ясиневич начальнику відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міськради Юрію Лукашевському та заступнику міського голови Львова з гуманітарних питань Василю Косіву.
Про намір ініціювати громадські слухання концепції освоєння підземного простору міста львів’яни повідомили також міністру культури і туризму України Василеві Вовкуну та міністру регіонального розвитку та будівництва України Василеві Куйбіді.
Саме останній у Львові 27 січня підписав Меморандум про взаєморозуміння та міжрегіональне співробітництво між Мінрегіонбудом та Міністерством регіонального розвитку Республіки Польщі в рамках презентації програми транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь» на 2007–2013 рр., до якої Львівська міськрада має намір до 1 березня увійти з пропозицією спільного подання на грант для освоєння підземного простору історичного середмістя Львова.
Нагадаємо, 27 січня у Львівській міськраді відбулася консультативна нарада з обговорення концепції освоєння підземного простору Львова. Друга нарада відбулася 1 лютого. На жодну із них чиновники не допустили представників преси, незважаючи на те, що підземний простір центральної частини Львова є невід’ємною складовою культурної спадщини ЮНЕСКО, а відтак і потужним ресурсом для розвитку туристичної індустрії та джерелом наповнення міського бюджету.
Нагадаємо також, що свого часу Львів отримав від ЄС грант на 700 тис. євро для туристичного ознакування. Метою проекту було покращити комунікаційну доступність Львова насамперед до об’єктів Світової культурної спадщини ЮНЕСКО шляхом встановлення туристичних навігаційних вказівників і таблиць (планшетів). Обіцяли, що якісне інформаційне забезпечення туристів та комунікативну доступність до об’єктів культурно-історичної спадщини Львова буде забезпечено шляхом ознакування пам’яток двомовними вказівниками і таблицями та ознакування туристичних шляхів загального користування у міській та приміській зоні. Але подібного ознакування ЛМР так і не спромоглася здійснити, як не спромоглася і прозвітувати перед городянами, чому витратила кошти не за призначенням.
Не довівши до завершення попереднього проекту за гроші ЄС, ЛМР береться здобути іще один грант, взоруючись на те, як міські підземелля презентує Люблін. За повідомленням radio.lublin, Василь Косів, який оглянув люблінські старовинні пивниці та підземелля, а також утворену в них туристичну трасу під старим містом, заявив, що хоче навчитися, як використати потенціал Львова, який є вдвічі або й тричі більшим проти можливостей Любліна.
Тому на підставі ст.34 Конституції України, та ч. 1 ст. 1, ст. 15, 18 Закону України «Про звернення громадян» N 393/96-ВР, п.2.5 і 2.8 ст.17 розд. IV Статуту територіальної громади м. Львова ініціатори скликання громадських слухань вимагають, щоб перед тим, як місто подасть заяви на отримання міжнародного гранту ЄС у рамках транскордонного співробітництва, у Львові відбулося обговорення проекту концепції освоєння підземного простору Львова в терміни, передбачені чинним законодавством.
 
За матеріалами веб-видання ZIK
Переглядів: 703 | Додав: fingert | Теги: Підземелля, львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz