Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Березень » 30 » Віктор Тихонов доручив якнайшвидше вирішити питання будівництва очисної станції на правому березі Дніпра
12:18
Віктор Тихонов доручив якнайшвидше вирішити питання будівництва очисної станції на правому березі Дніпра
Керівництву Києва і Київської області необхідно у швидкому часі вирішити питання щодо будівництва очисної станції на правому березі. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов на сьогоднішній нараді з питань технічного стану каналізаційного господарства м. Київ та перспектив його розвитку. Урядовець висловив стурбованість тим, що в той час, як більшість міст України мають по декілька очисних споруд, Київ має тільки Бортницьку станцію аерації, яка ще й потребує термінової реконструкції. «Таку ситуацію можна зрівняти із пороховою бочкою, на якій ми всі з вами сидимо. Розумієте, до яких наслідків може призвести аварія на Бортницькій станції? Тому необхідно якнайшвидше вирішити питання щодо будівництва очисної станції на правому березі», - наголосив Віктор Тихонов.

Урядовець також звернув увагу учасників наради на терміновій необхідності реконструювати і модернізувати метантеки Бортницької станції: «Доки люди дихатимуть, м’яко кажучи, неприємним «ароматом»? Віктор Тихонов також доручив невідкладно перевірити технічний стан дюкерних переходів каналізаційних колекторів, які проходять під р. Дніпро, щоб запобігти викидам шкідливих стоків.

Протягом 2011 року, за дорученням Віце-прем’єр-міністра, головне управління комунального господарства КМДА та ПАТ «АК «Київводоканал» повинні розробити Регіональну цільову програму «Каналізація міста Києва на 2012-2020 роки».

На нараді також йшла мова про необхідність підвищити вимоги до якості скиду стічних вод з об’єктів громадського харчування, супермаркетів, автомобільних мийок, медичних закладів, особливо протитуберкульозних. «Десятки років цим питання не приділяли уваги. Це ж небезпека не тільки для тих, хто сьогодні живе, а для наступних поколінь», - сказав Віктор Тихонов. Відповідне протокольне доручення надано КМДА.

В свою чергу Мінрегіон до середини травня має намір опрацювати пропозиції щодо підвищення адміністративної та кримінальної відповідальності за несанкціоноване приєднання до централізованої мережі каналізації та скиду в каналізаційні системи осадів, зливових вод і т.п.

За матеріалами Мінрегіону
Категорія: На часі | Переглядів: 439 | Додав: fingert | Теги: будівництво очисної станції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz