Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 14 » Віктор Тихонов: Фонд сприяння молодіжному будівництву єдиний опікується житловими проблемами молоді
17:42
Віктор Тихонов: Фонд сприяння молодіжному будівництву єдиний опікується житловими проблемами молоді

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов прокоментував УКРІНФОРМу заяву керівництва Рахункової палати України щодо доцільності існування Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

- Вікторе Миколайовичу, керівництво Рахункової палати вважає, що Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву начебто не справляється з поставленими перед ним завданнями...

- Завдання Рахункової палати - виявити порушення, наше завдання - їх усунути. Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву є єдиною установою у державі, яка опікується питаннями розв'язання житлових проблем молоді. З моменту свого створення Фондом надано понад 28 тис. кредитів на будівництво і придбання житла для молоді, забезпечено житлом 17 885 молодих сімей та залучено близько 2,1 млрд грн позабюджетних коштів.

Але, щоб ви розуміли, до однієї гривні, виділеної державою на будівництво житла для молоді, з місцевих бюджетів мали виділяти ще дві гривні. Наприклад, у Луганську, пригадую, виділяли не дві, а чотири гривні, в той час як у Львові - жодної. Минулий уряд на все це дивився крізь пальці. Готуючись до президентських виборів, тодішня пані Прем'єр-міністр роздала чимало квартир, борги за які ми досі змушені віддавати.

Тому за нашою ініціативою у березні 2010 року уряд провів аналіз роботи Фонду і вніс зміни до складу Спостережної ради, звільнив голову правління Фонду і ряд інших посадових осіб, призначив нового керівника і передав Фонд до сфери управління Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.

І саме урядом ініційовано проведення перевірки діяльності Фонду Головним контрольно-ревізійним управлінням, Генеральною прокуратурою, Міністерством внутрішніх справ і Службою безпеки. Відповідні матеріали направлено для надання правової оцінки та вжиття відповідних заходів реагування. За наданими матеріалами порушено кримінальну справу.

Хочу наголосити, що якщо попередній уряд звів нанівець роботу Фонду, то ми навели лад у його роботі й активізували діяльність. У 2010 році вдалося збільшити видатки на реалізацію бюджетної програми надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво або придбання житла для молодих сімей з державного бюджету, яка у 2009 році не фінансувалася. Крім того, державним бюджетом на 2011 рік передбачені відповідні видатки, які дадуть змогу надати кредитів молодим сім'ям на 91 млн гривень. Активізовано роботу з місцевими органами влади, підписано меморандуми про співпрацю з обласними державними адміністраціями. Налагоджено співпрацю з народними депутатами України щодо удосконалення житлового законодавства, в тому числі й забезпечення молоді житлом.

У свою чергу, керівник Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін заявив у коментарі УКРІНФОРМу:

- Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву має розгалужену систему філій, великий досвід роботи з населенням і комерційними банками. Враховуючи це, урядом було прийнято рішення, що Фонд - єдина у державі установа, спроможна оперативно та якісно виконати функції оператора з реалізації цієї програми на місцях.

У 2010 році за дуже короткий термін, за 2 місяці безпосередньої роботи з громадянами, у будівництво спрямовано, крім 70 млн грн з державного бюджету, власних коштів громадян 180,9 млн грн, що дало змогу, по-перше, направити на будівництво понад 250 млн грн, по-друге, відновити будівництво 38 об'єктів практично по всій України обсягом на 5 456 квартир, з яких за програмою доступного житла придбано 590 квартир.

У 2010 році 887 сімей скористались різними механізмами державної підтримки, які може запропонувати Фонд для будівництва або придбання житла на загальну суму 237 млн грн. Минулого року було введено в експлуатацію 35 житлових будинків у різних регіонах України загальною кількістю 2 679 квартир, з яких 402 квартири отримали сім'ї - учасники програм Фонду.

З метою вдосконалення роботи Фонду створено міжвідомчу комісію з вирішення проблемних питань по реалізації державної програми з забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки, яка напрацювала 17 нормативно-правових актів з метою вдосконалення його діяльності.

Довідка. На колегії Рахункової палати України 25 березня 2011 року голова Рахункової палати Валентин Симоненко заявив: "Поступово цей фонд зі статутним капіталом, який формує уряд, дрейфує в бік суто комерційного фонду, який не має до пільгового молодіжного кредитування жодного відношення, а лише споживає державні гроші. Кабінету Міністрів необхідно розглянути доцільність існування такого фонду".

За матеріалами прес-служби Мінрегіону
Категорія: Погляд | Переглядів: 472 | Додав: fingert | Теги: молодіжне будівництво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz