Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 28 » Реформатори недофінансували незавершене будівництво
23:54
Реформатори недофінансували незавершене будівництво
Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства спільно з облдержадміністраціями проведе по всій території України інвентаризацію незавершених об’єктів будівництва з метою вирішення питання доцільності подальшої їх добудови, а також визначити необхідні обсяги фінансового забезпечення добудови тих об’єктів, по яких буде прийняте відповідне рішення. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр Віктор Тихонов. За його словами, до переліку повинні ввійти всі незавершені об’єкти будівництва незалежно від форми власності. Інвентаризацію планують завершити в третій декаді травня, тоді й передадуть узагальнений перелік об’єктів до Кабінету Міністрів.
Урядовець каже, що на 1 січня 2011 року в Україні нараховувалось 18 977 об’єктів незавершеного будівництва, з яких 13 018 – будівлі, 5 959 – інженерні споруди. Будівництво більшості з них тимчасово припинено або законсервовано. Третина будівель – житлові.
«Інвентаризацію проводимо з тим, щоб побачити чітку картину по кожній недобудові: якого призначення той чи інший об’єкт, хто замовник будівництва, ступінь його готовності, кошторисна вартість, наявність проектно-кошторисної документації, наявність дозволу на виконання будівельних робіт, висновок облдержадміністрації щодо доцільності продовження його будівництва. Тоді ми зможемо визначитися, які об’єкти найближчі кілька років добудуємо, скільки на це потрібно коштів і що робити з тими об’єктами, добудова яких є недоцільною», - пояснив Віктор Тихонов. Довідково
Найбільше об’єктів незавершеного будівництва зосереджено у Донецькій (8,9%), Харківській (6,2%), Житомирській (5,7%), Львівській (5,4%) та Хмельницькій (5,3%) областях.
Із загальної кількості об’єктів, що припинені будівництвом чи законсервовані, більшість (90,4%) не будується через відсутність фінансування. У житловому будівництві частка об’єктів, що не будується через відсутність коштів складає 95,8%.

За матеріалами прес-служби Мінбудівництва

Категорія: Погляд | Переглядів: 421 | Додав: fingert | Теги: інвентаризація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz