Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Березень » 16 » Віктор Тихонов: наступним кроком на шляху виходу будівельної галузі з кризи має стати повернення довіри приватних інвесторів до забудовників
08:58
Віктор Тихонов: наступним кроком на шляху виходу будівельної галузі з кризи має стати повернення довіри приватних інвесторів до забудовників

Для того щоб будівельна галузь досягла рівня 2008 року, потрібно пройти достатньо важкий шлях інвестиційного насичення економіки країни. Про це сказав в інтерв’ю агентству ЛІГАБізнесІнформ Віктор Тихонов, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Якщо говорити мовою порівнянь, то інвестиції для будівельної галузі є киснем, без якого неможлива її повнокровна  діяльність. Зменшується надходження кисню – людина починає задихатись. Теж саме відбувається і з будівництвом у разі ненадходження інвестицій», - сказав Віктор Тихонов. Він вкотре наголосив, що для того, щоб будівельна галузь повернулась на показники   2008 року, потрібно забезпечити притік  інвестицій. Урядовець навів приклад, коли у 2008 році обсяги інвестицій лише в житлове будівництво складали понад 35 млрд. грн., основна частина яких складала інвестиції населення, а це понад 20 млрд. грн. «Отже, нам потрібно забезпечити не нижчий рівень надходження інвестицій у житлове будівництво».

На думку Віктора Тихонова, перший вагомий крок на цьому шляху вже зроблено – суттєво спрощено умови доступу інвестицій на будівельний ринок країни. Механізми такого спрощення, за словами урядовця, встановлені Законом «Про регулювання містобудівної діяльності».

«Для другого кроку ми теж підготовили непогані умови –  передбачили звільнення постачання будівельно-монтажних робіт від сплати податку на додану вартість».

Наступним кроком, зі слів Віце-прем’єр-міністра, має стати повернення довіри приватних інвесторів до забудовників.

«В цьому напрямку нами проводиться послідовна робота щодо запровадження чітких механізмів відповідальності суб’єктів будівельної діяльності за надавані товари, роботи і послуги на будівельному ринку – це стосується і виконавців вишукувальних робіт, і проектувальників, і експертів, і будівельників, і державних  наглядових органів. Великі сподівання в цьому напряму покладаємо і на створення та діяльність саморегулівних організацій у будівництві, які переберуть на себе частину державних контролюючих функцій, ввівши практику фінансової відповідальності за діяльність членів своїх організацій», - зазначив урядовець. Він також додав, що сьогодні для нарощування темпів роботи, будівельний комплекс має всі необхідні людські і виробничі потужності.

За матеріалами видання "Ліга"
Категорія: Погляд | Переглядів: 600 | Додав: fingert | Теги: довіра інвесторів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz