Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Віктор Тихонов: Уряд продовжує роботу по забезпеченню житлом ветеранів Другої Світової війни І групи
16:04
Віктор Тихонов: Уряд продовжує роботу по забезпеченню житлом ветеранів Другої Світової війни І групи

Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи, які протягом тривалого часу перебувають в черзі на житло. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр Віктор Тихонов. За його словами, на забезпечення житлом названої категорії громадян, в державному бюджеті на 2011 рік передбачено 40 мільйонів гривень. Головним розпорядником цих коштів є Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Міністерство розподілить ці кошти між регіонами на підставі списків інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи. Списки складаються Державною службою з питань інвалідів та ветеранів за пропозиціями місцевих держадміністрацій.», - пояснив Віктор Тихонов.

Урядовець зазначив, що квартири придбаватимуться на вторинному ринку, у житлових будинках, введених в експлуатацію, в об’єктах незавершеного житлового будівництва із строком введення в експлуатацію у 2011 році. Головна умова, каже Віктор Тихонов, у квартирах повинні бути виконані внутрішні опоряджувальні роботи. Вартість 1 кв. метра загальної площі житла, що закуповується, як пояснив Віце-прем’єр-міністр, не повинна перевищувати граничну вартість.

«Для більшості областей гранична вартість 1 квадратного метра житла складає чотири тисячі дев’ятсот тридцять чотири гривні, для АР Крим, міста Севастополь, Донецької, Дніпропетровської, Львівської, Харківської, Одеської областей – п’ять тисяч триста шістдесят три гривні, для міста Київ – сім тисяч дев’ятсот дев’яносто гривень», - сказав Віктор Тихонов. Він також додав, що перевищення граничної вартості допускається, якщо різницю вартості буде оплачено за рахунок коштів місцевого бюджету, або коштів громадян, яким надається житло. Загалом, зі слів Віце-прем’єр-міністра, буде придбано 125 квартир.

Нагадаємо, в минулому році вперше за багато років Уряд виділив кошти (більше 140 млн. грн..) для придбання житла Ветеранам Великої Вітчизняної війни І групи. Було придбано 491 квартиру.

           За матеріалами прес-служби Мінбудівництва

Категорія: Погляд | Переглядів: 494 | Додав: fingert | Теги: житло для інвалідів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz