Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Травень » 12 » Волинь в лідерах зі створення та ведення містобудівного кадастру
17:58
Волинь в лідерах зі створення та ведення містобудівного кадастру
Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка 11 травня 2011 року пройшов регіональний семінар з питань планування територій, створення та ведення містобудівного кадастру. Участь у заході взяв директор Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто» Іван Іванович Шпилевський. Також серед запрошених були керівники органів місцевого самоврядування Волині та Рівненщини, представники профільних установ та структурних підрозділів Волинської та Рівненської облдержадміністрацій.
Однією з основних тем зустрічі було детальне ознайомлення із окремим  засадами нового Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», який Президент України Віктор Янукович підписав у березні цього року. Олександр Башкаленко акцентував увагу присутніх на необхідності використовувати плани зонування територій. Зокрема, з 1 січня 2012 року буде заборонена зміна цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування території та/або детальному плану території. Крім того, у разі відсутності такого документу передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб також унеможливлюється.
Перший заступник голови облдержадміністрації зауважив, що у перші роки Незалежності відповідним розпорядженням було передбачено виділення коштів з районних та міських бюджетів на запровадження містобудівних кадастрів. Втім, на Волині відповідна інформаційна система була створена лише у Луцьку, у 1995 році. Наразі, зі слів Олександра Башкаленка, саме на основі використання містобудівних кадастрів має базуватися подальша робота. Також він повідомив, що незабаром на сайті облдержадміністрації буде опублікована схема планування територій Волинської області, а керівникам у районах доручив за місяць підготувати та подати пропозицій щодо її вдосконалення.
Директор Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто» Іван Іванович Шпилевський роз’яснив учасникам семінару деякі особливості нового Закону та відповів на низку питань, які цікавили керівників органів місцевого самоврядування. Окрім того, присутні ознайомилися з детальною інформацію щодо особливостей створення та ведення містобудівного кадастру.
Зокрема, директор науково-виробничого підприємства "Технічне Бюро Кадастру"  Холодков Олександр Володимирович у підпорядкуванні якого вісім філій та представництв в містах Волинської області поділився досвідом зі створення містобудівного кадастру. На території Волинської області розвивається мережа базових GPS станцій. На даний час у Волинській області для ведення земельного та містобудівного кадастру використовується п'ять базових станцій Волинської області та чотири базові станції республіки Польща. Волинська область є лідером із запровадження містобудівного кадастру в Україні. Волинська область ні кому нічого не обіцяла та не просила, а запровадила дієздатну систему з перспективою розвитку.

"Будівельні питання"
Категорія: На часі | Переглядів: 595 | Додав: fingert | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz