Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Квітень » 28 » Володимир Яцуба: ключем до проблем у будівництві має стати продовження стабілізаційних заходів
01:18
Володимир Яцуба: ключем до проблем у будівництві має стати продовження стабілізаційних заходів
Міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба провів у Івано-Франківську нараду щодо розвитку будівельної галузі за участі представників Закарпатської, Чернівецької, Львівської, Тернопільської, Волинської, Рівненської областей.
Звертаючись до учасників наради, Міністр нагадав про складну ситуацію, що характеризує розвиток галузі в цілому, але звернув увагу на низку зрушень, що відбулись з часу прийняття рішення про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в будівельній галузі та розвиток житлового будівництва. «Не дивлячись на усі складнощі, будівельні підприємства продовжують наповнювати бюджет через сплату податків. За три місяці поточного року сплачено 797 млн. гривень. Це майже рівень минулого року – 98 %» - зазначив він.
За словами Міністра, ключем до проблем у будівництві має стати продовження стабілізаційних заходів одночасно із закріпленням перших позитивних напрацювань: «ми отримуємо чіткі повідомлення про зростання активності населення з розміщення депозитів. Пожвавлюється робота у банківському секторі. А це значить, що потрібно знову боротись за інвестора. Після падіння йде зростання. І на цій хвилі ми не маємо проблем із пропозицією – накопичилось безліч інвестиційно-привабливих проектів».
В.Яцуба нагадав, що нині в регіонах нараховується 449 об’єктів незавершеного будівництва з рівнем готовності більше 70%. Стимулювання їх добудови через співпрацю із забудовниками має ґрунтуватись на прагматичних рішеннях і компромісних варіантах, а своїм результатом матиме зниження соціальної напруженості в регіонах. «Перше, що необхідно зробити, – це забезпечити недопущення зменшення обсягів будівництва в регіонах» – підкреслив Міністр, додавши, що лише централізованими зусиллями профільного відомства швидко і кардинально змінити стан справ неможливо.
Перейшовши, таким чином, до розгляду ситуації на місцевому рівні, Володимир Яцуба визнав необхідним ряд кроків для активізації спорудження доступного житла: «необхідно розробити регіональні програми будівництва доступного житла, передбачити видатки на таке будівництво у проектах місцевих бюджетів та земельні ділянки, забезпечені відповідною інфраструктурою. Потрібно заборонити використання таких земельних ділянок для інших цілей, звільнити забудовників доступного житла від відповідних відрахувань і нарешті перейти до вчасного і фахового проведення робіт з планування територій».

За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду

Категорія: Погляд | Переглядів: 517 | Додав: fingert | Теги: Нарада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz