Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Серпень » 20 » Володимир Яцуба: ми ставимо собі за мету підвищити життєвий рівень населення
18:45
Володимир Яцуба: ми ставимо собі за мету підвищити життєвий рівень населення

Концепцію Державної цільової програми підтримки соціально-економічного розвитку малих міст на 2011-2015 роки схвалив своїм розпорядженням Уряд на черговому засіданні в середу 18 серпня. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.
За його словами, Концепція, розробником якої є Мінрегіонбуд, враховує національний і європейський досвід становлення та організації місцевого самоврядування. Володимир Яцуба зазначив, що Уряд доручив Мінрегіонбуду протягом двох місяців підготувати та подати Кабінету Міністрів України проект Державної цільової програми підтримки соціально-економічного розвитку малих міст на 2011-2015 роки.
«Необхідність розробки такої програми зумовлена тим, що законодавча невизначеність механізмів перспективного розвитку малих міст та недостатнє врахування їх специфіки загострили проблеми соціально-економічного розвитку, призвели до занепаду житлово-комунального та шляхового господарства, поширення безробіття, зубожіння населення», - сказав очільник Мінрегіонбуду. Тому, за словами Володимира Яцуби, метою Програми є створення організаційних нормативно-правових та економічних механізмів забезпечення позитивних зрушень у соціально-економічному розвитку малих міст, підвищення життєвого рівня населення.
«Також ми ставимо за мету поліпшити якість адміністративних та громадських послуг, підвищити життєвий рівень населення», - зазначив Міністр.
Розв’язання проблем соціально-економічного розвитку малих міст, як уточнив Володимир Яцуба, може відбуватися за двома варіантами. 1-ий – поступове розв’язання проблемних питань малих міст протягом всього процесу виходу України з фінансової та економічної кризи за разхунок збільшення витрат державного бюджету на соціально-економічний розвиток в наступних роках. 2-ий – створення державою необхідних законодавчих передумов для формування і діяльності самодостатніх дієздатних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, здатних взяти на себе відповідальність за сталий розвиток своїх територій.
«Як на мене, то другий варіант є найбільш оптимальним. Результатом має стати якісне підвищення життєвого рівня населення», – наголосив Володимир Яцуба.

За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду України



Категорія: Погляд | Переглядів: 752 | Додав: fingert | Теги: розвиток малих міст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz