Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 18 » Володимир Яцуба: Обвал будівлі в Харкові – наслідок популістських рішень попереднього Уряду
00:28
Володимир Яцуба: Обвал будівлі в Харкові – наслідок популістських рішень попереднього Уряду
Обвал будівлі в Харкові – наслідок безвідповідальної роботи попереднього Уряду та прийнятих ним популістських рішень щодо здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду. Так прокоментував журналістам ситуацію з обвалом будинку на проспекті Правди,10 в м. Харків Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба. Зокрема він послався на дію Постанови КМУ від 21 травня 2009 року № 502 «Про тимчасові обмеження щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на період до 31 грудня 2010 року». Цей документ, за словами Міністра, практично позбавив територіальні підрозділи Держархбудінспекції виконувати покладені на них завдання.
«Територіальні підрозділи Держархбудінспекції повинні здійснювати систематичний контроль за додержанням всіх норм при будівництві того чи іншого об’єкту і тим самим забезпечувати безпеку, надійність і стійкість споруд. А у 2009 році кількість планових перевірок зменшилася на 30%», - констатував Володимир Яцуба.
Міністр також зазначив, що ще у 2007 році Мінрегіонбуд провів роботу із реформування системи архітектурно-будівельного контролю та державної експертизи інвестиційних програм і проектів будівництва з метою забезпечення додержання законодавства у цій сфері.
«Це було важливим кроком, спрямованим на підвищення відповідальності в системі архітектурно-будівельного контролю в частині контролю якості виконання будівельних робіт, надання дозволів на будівництво та прийняття в експлуатацію завершених будівництвом об’єктів, скорочення самочинного будівництва. Однак на цей час вертикаль держархбудконтролю та державної експертизи інвестиційних програм і проектів створена лише на папері. На відповідальні посади, у тому числі в Харківській філії Укрдержбудекспертизи призначали непрофесіоналів», - сказав Міністр. За його словами, недостатнє організаційне, фінансове і нормативно-методичне забезпечення роботи ДАБІ, Укрдержбудекспертизи та їх територіальних управлінь призвели до відсутності керованості, та, як наслідок, невиконання завдань із забезпечення стійкості, міцності і надійності будівель і споруд.
Володимир Яцуба наголосив на важливості і необхідності проведення планових перевірок, щоб запобігти в подальшому обвалу споруд. Тому, за його словами, він ініціюватиме питання щодо відміни Постанови № 502.
Крім того, як повідомив Міністр, в найближчі дні буде змінено керівництво ДП «Укрдержбудекспертиза»: «Повертаються досвідчені кадри. Перед ними стоїть завдання якнайшвидше навести порядок в сфері державної експертизи інвестиційних програм і проектів», - підкреслив Володимир Яцуба. До речі, як повідомив очільник Мінрегіонбуду, сьогодні буде поновлено на посаді начальника Держархбудінспекції України Олександра Бондаренка.
Довідково:
15 березня 2010 р. о 5 год. 40 хв. у м. Харкові відбулося руйнування огороджувальних елементів фасаду будівлі ВАТ «ПІВДЕНЬДНІПРОЦЕМЕНТ» (проспекту Правди, 10) загальною площею 5957,9 м2.
За попередніми оцінками експертів, обвал спричинений перевантаженням конструкцій перекриття при бетонуванні.
Реконструкція будівлі під торгово-офісний центр здійснювалася самочинно. Дозвіл було видано лише на виконання підготовчих робіт.
Власником будівлі та змовником робіт з її реконструкції є ВАТ «ПІВДЕНЬДНІПРОЦЕМЕНТ».
Генпідрядник – дочірнє підприємство ТОВ «ІНЕТЕРБУДСЕРВІС» - «РЕМБУДМОНТАЖ».
Наказом начальника Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Харківській області утворено комісію для визначення причин руйнування.
ДП «Український державний проектний інститут «Укрміськбудпроект», який відноситься до сфери управління Мінрегіонбуду, виготовляє проект на усунення наслідків аварії.
 
За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду
Переглядів: 567 | Додав: fingert | Теги: Мінрегіонбуду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz