Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Квітень » 28 » Володимир Яцуба: Відселення калушан з небезпечної зони – першочергове завдання
01:12
Володимир Яцуба: Відселення калушан з небезпечної зони – першочергове завдання
Відселення калушан з території, поблизу якої знаходяться карцеві утворення – завдання №1 місцевої влади. На цьому наголосив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, який провів у Калуші спеціальну нараду за участі керівництва міста, області та фахівців геологорозвідки.Міністр особисто відвідав Домбровський кар’єр, що містить більше 20 млн. м3 розсолу (глибина 25 м), оглянув хвостосховище №2 та територію з карцевими утвореннями, які загрожують безпеці калушан і мешканцям навколишніх сіл.
Володимир Яцуба поінформував, що на попередньому засіданні Уряду прийнято рішення про виділення м.Калуш 86 млн грн на першочергові роботи.
«Насамперед, треба зупинити розвиток небезпечних процесів і негайно подбати про безпеку людей, які проживають на особливо небезпечній території», - зазначив Міністр. Він також додав, що у швидкому часі треба знайти наукове рішення по хвостосховищах: «Необхідно віднайти попередню документацію, залучити до роботи проектантів, місцевих геологів, спеціалістів, які постійно займалися цією проблемою».Володимир Яцуба також повідомив, що ініціюватиме проведення наради з калуського питання на рівні віце-прем’єр-міністра за участі науковців Академії Наук України, Мінрегіонбуду, Мінпромполітики, МНС.


Довідково:

У Калуші нараховується кілька провалів в землі на місці відпрацьованих шахт, у зоні просідання опинилося кілька сотень людських осель і два десятки промислових споруд. Хвостосховища з хімічними відходами переповнені. Екологи кажуть, що в будь-який момент можливий прорив дамби і, як наслідок, - засолення ґрунтів і води. В Калуші єдиний в Європі полігон токсичних відходів, де зберігається 11 тисяч тонн гексахлорбензолу.Хвостосховище – це гідротехнічна споруда, комплекс спеціальних споруд та обладнання, які призначені для складування або захоронення радіоактивних, токсичних та інших відвальних відходів збагачення корисних копалин.

За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду

Категорія: Погляд | Переглядів: 466 | Додав: fingert | Теги: Калуш | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz