Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Квітень » 21 » Володимир Яцуба: вітчизняна будівельна галузь має встигати за технічною революцією
08:46
Володимир Яцуба: вітчизняна будівельна галузь має встигати за технічною революцією
Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба провів зустріч з представниками Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, в ході якої проінформував присутніх про основні проблеми і здобутки в розвитку галузі і запропонував конкретні механізми вирішення першочергових завдань.
Найважливішим з них залишається відновлення темпів будівництва. В.Яцуба відзначив, що без зростання темпів вести мову про виконання соціальних зобов’язань у галузі неможливо. Він закликав будівельників і представників влади відмовитись від мислення віддаленими від дійсності категоріями, адже «будівництво житла в Україні на 70% профінансували конкретні люди та інвестори, і в цьому світлі вирішення проблеми недобропорядних забудовників – прямий внесок у зростання довіри суспільства до влади і стимулювання інвестиційної привабливості галузі».
Коментуючи ситуацію із рівнем заробітної плати будівельників на об’єктах, що готуються до «Євро-2012», очільник Міністерства запропонував чітку формулу: «Є темпи і об’єми робіт – буде вчасна і достойна заробітна плата», пообіцявши особисто контролювати це питання. Зокрема, це стосуватиметься будівництва унікальної споруди – НСК «Олімпійський» в Києві. «Ми успішно вирішуємо накопичені попереднім урядом інженерні, організаційні та фінансові проблеми на цьому об’єкті, і я можу офіційно пообіцяти, якщо будівельники за 2-3 місяці увійдуть у затверджений графік робіт, тоді можна буде вести мову про підвищення рівня оплати праці» – зауважив Міністр.
В.Яцуба запевнив, що у нового уряду є розуміння принципової істини про те, що будівництво – це локомотив економіки. За його словами, Прем’єр-міністр М.Азаров очолить спеціальну групу, що займатиметься оцінкою ситуації на конкретних об’єктах. Це дозволить підготувати рішення по кожному об’єкту і надати реальну допомогу тим, хто її потребує. «Забудовникам, що привласнили кошти, використали їх не за призначенням чи здійснили неправомірний їх перерозподіл, марно розраховувати на нашу підтримку» – заявив Міністр. Він також поінформував, що Президент України В.Янукович візьме під свій особистий контроль ситуацію на будівельних об’єктах вартістю понад 100 млн. грн., а це, передусім – будівельні споруди стратегічного значення.
Відповідаючи на запитання про доцільність збільшення кількості контролюючих заходів в будівельній галузі, Володимир Яцуба звернув увагу учасників зустрічі на те, що будівництво – це великий, а головне – прибутковий сектор бізнесової активності. А тому контролюючий вплив держави в цій сфері має бути мінімальним. На переконання Міністра, за процесом будівництва у всій його повноті мають слідкувати страхові компанії і профспілкові організації, держава ж має виконувати, здебільшого, наглядові функції. А формування чіткої ліцензійної політики в галузі дозволить усунути з ринку дилетантів і аферистів. «Я прибічник спрощення умов ведення бізнесу, але мене хвилює ряд питань. Що роблять на будівельному ринку держави 76 тисяч підприємств (для порівняння – за часів Радянського союзу їх було близько 400)? Як вони працюють? Яким чином за умов кризи в цьому році може зростати кількість отриманих ліцензій? І відповідно, чи можемо ми без наведення ладу у галузі гарантувати безпеку будівельних робіт, їх якість і вчасність виконання?» – зауважив В.Яцуба.
Торкнувшись проблеми професіоналізації галузі, Міністр зробив акцент на необхідності адаптації системи освіти в України до швидких змін. На його переконання, «те, що нині відбувається в будівництві – справжня технічна революція. Без гідної і швидкої відповіді на цей виклик ми не маємо перспектив. Без цього важко собі уявити, наприклад, хто вже завтра будуватиме в Україні хмарочоси висотою понад 200 метрів, що вже є нагальною потребою. Нехай бізнес вкладає кошти в нові технології і готує фахівців.
Державі потрібно лише супроводжувати ці процеси, надаючи максимальне сприяння і не заважаючи» – відзначив Володимир Яцуба.
Головною ж темою зустрічі став розвиток профспілкового руху. Міністр висловив свою впевненість у необхідності активної участі профспілок у консультаціях на всіх етапах будівництва.

За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду
Категорія: Погляд | Переглядів: 522 | Додав: fingert | Теги: Зустріч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz