Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Червень » 2 » Володимир Яцуба звернувся до керівників областей підготувати інформацію щодо відмови банками кредитувати добудову об’єктів житла
11:41
Володимир Яцуба звернувся до керівників областей підготувати інформацію щодо відмови банками кредитувати добудову об’єктів житла
Підприємства Донецької, Дніпропетровської, Полтавської та Харківської областей виконують третину загального обсягу будівельних робіт в Україні. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба в ході наради з питань розвитку будівельної галузі та житлового будівництва, яка пройшла в м.Святогірськ (Донецька область).
Володимир Яцуба поінформував, що за обсягами виконаних будівельних робіт провідні місця серед 27 регіонів займають Донецька область (2 місце), Харківська (3) та Дніпропетровська (4), а Полтавська та Луганська області – 8 і 10 місця відповідно. В останній п’ятірці – Сумська область (23).
Міністр зазначив, що не дивлячись на усі труднощі, будівельні підприємства продовжують наповнювати державний бюджет через сплату податків. За чотири місяці поточного року, за словами Володимира Яцуби, будівельними підприємствами сплачено податків більше 1 мільярда гривень.
Очільник Мінрегіонбуду наголосив, що місцевим органам влади необхідно працювати над розгортанням будівництва доступного житла. Для цього, зі слів Володимира Яцуби, потрібно завершити прийняття регіональних програм будівництва доступного житла, передбачити видатки на таке будівництво у місцевих бюджетах, під час планування територій населених пунктів передбачати земельні ділянки, забезпечені відповідною інфраструктурою, заборонити використання таких земельних ділянок для інших цілей.
Володимир Яцуба нагадав, що у державному бюджеті на 2010 рік передбачено виділити Мінрегіонбуду на будівництво доступного житла 1 млрд. 40 млн. гривень.
«Нами розроблено порядок використання цих коштів. Громадянам за їх згодою буде надаватися державна підтримка шляхом сплати 30 відсотків його вартості, як це передбачено антикризовим законом. При цьому у будівельну галузь додатково буде залучено ще 2 млрд. гривень від громадян, які сплатять решту вартості. Це дасть можливість отримати більше 10 тисяч квартир», - зазначив Міністр. Він також додав, що за дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова найближчим часом Уряду необхідно подати пропозиції щодо добудови незавершених житлових об'єктів зі ступенем готовності більше 70%. Володимир Яцуба звернувся до керівників регіонів, а на нараді були присутні керівники Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Харківської, Полтавської та Сумської областей з тим, щоб вони ретельно вивчили питання кредиторів тих об’єктів, які визначені для добудови, і підготували відповідну інформацію Прем’єр-міністру України, в тому числі й інформацію, яка стосується відмови банківських установ надавати кредити для добудови об’єктів житла.
Нагадаємо, 1 червня Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба з робочим візитом відвідав Донецьку область, в ході якого провів нараду з питань розвитку будівельної галузі та житлового будівництва за участі керівників Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Полтавської, Сумської і Харківської областей.


За матеріалами прес-служби Мінрегіонбуду


Категорія: Погляд | Переглядів: 445 | Додав: fingert | Теги: кредитна політика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz