Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2012 » Червень » 5 » З наближенням виборів А.Близнюк згадав про малі міста
16:57
З наближенням виборів А.Близнюк згадав про малі міста
На тлі дипломатичних поразок влади на євроінтеграційному фронті, зокрема у відносинах з Німеччиною, Мінрегіон України прагне показати потенційному виборцю надуманість подібних заяв, та показати, що попри шквал критики представники європейських структур тісно співпрацюють з владою та будують спільні плани.
Так, за інформацією Мінрегіону України Німеччина прагне активно долучитися до економічного розвитку українських міст. Зокрема, у  Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (у великому залі) відбулася практична конференція «Сприяння економічному розвитку малих міст України».
Захід спільно з Мінрегіоном України організувала Асоціація малих міст України за підтримки Німецького товариства технічного співробітництва (GIZ). Дискусія учасників конференції велася навколо заходів з підтримки розвитку малих міст, ефективної координації роботи органів влади та місцевого самоврядування. Експерти GIZ запропонували реалізувати пілотний проект з економічної підтримки 6 містечок Чернівецької області – Новоселиця, Сторожинець, Заставна, Вижниця, Хотин та Сокиряни. «Сьогодні в Україні значна увага приділяється розвитку мегаполісів – Києва, Харкова, Донецька. Втім, неможна забувати, що третина населення країни проживає у невеликих населених пунктах та у сільській місцевості. Німецький уряд вважає за необхідне винести обговорення та вирішення проблем малих міст України на національний рівень», – повідомив керівник проекту GIZ «Сприяння економічному розвитку та зайнятості в Чернівецькій області та Криму» Антон Вірт.
Зокрема, німецькі експерти планують зосередити увагу на підтримці малого бізнесу, навчання молоді, на сучасному розвитку туризму.
«Ми маємо багато ідей щодо економічного розвитку міст. Передусім, слід впроваджувати середньострокове планування бюджету, особливо, видатків розвитку та капітальних вкладень на кілька років вперед. Поки-що нам бракує у цьому практичного досвіду. Думаю досвід німецьких колег буде для нас дуже корисним», – наголосив голова Асоціації малих міст України Павло Козирєв.
В Україні 75% міст відносяться до категорії малих. Це – 366 населених пунктів, у яких проживає понад 6 млн. людей. Більшість з них потребують радикальних реформ, а визначати напрямок розвитку необхідно самій громаді міста, впевнена в.о. директора Департаменту регіонального розвитку Мінрегіону Наталія Кофанова.
«Світова практика свідчить, що стратегічний план розвитку кожного населеного пункту має бути у кожної місцевої ради. Реалізувати цей досвід Україні допомагають міжнародні програми технічної допомоги за що ми їм дуже вдячні», – стверджує Н.Кофанова.
За її словами, ця конференція допоможе згенерувати ідеї спрямовані на покращення інвестиційного клімату у малих містах та підвищення рівня життя їхніх мешканців.
Чекаємо чергового покращення! Очевидно, що вже після виборів.

"Будівельні питання"
Категорія: Провідники диктату повідомляють | Переглядів: 523 | Додав: archinfo | Теги: розвиток малих міст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz