Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 16 » За що міліція забрала людей на Лесі Українки
23:32
За що міліція забрала людей на Лесі Українки
- "Вам всім хребти треба переламати, в Бабиному Яру розстріляти”, - так говорив мені "беркутівець”, сидячи на моїх ногах, а інший тримав мене за зап’ястки. Біль був страшенний, а вони через слово матюкалися і обзивали нас, били мене по обличчю, - Анна, мешканка будинку на Панаса Мирного, швидко говорить у слухавку про вчорашні події.
У неділю об 11:00 жителі кількох будинків на бульварі Лесі Українки та Панаса Мирного почали виносити з двору повалений паркан. Цей паркан встановила будівельна компанія "Познякижитлобуд”, яка хоче звести багатоповерхівку. Мешканці проти: будівництво закриє проїзд в двір їхнього будинку, а у декого в квартирах з’явилися тріщини в стінах.
Недільне прибирання закінчилося через вісім годин - у Печерському відділку міліції.
- Мій батько (Олександр Гудима) мав при собі дозвіл від міського голови на проведення суботника та висновок київського управління благоустрою про те, що паркан встановлений без дозволу. Ще батько викликав міліцію - він завжди так робить, щоб усе проходило законно. Міліціонери приїхали через 50 хвилин, і вже через 15 хвилин раптом оточили мого батька і почали штовхати його у бік міліцейської машини. Після того машина поїхала, але уже через 50 метрів спинилася - їй випадково перегородила дорогу якась жінка на авто. Мій батько вийшов з машини, і міліціонери лишили нас у спокої, - розказала Анна Гудима.
Після повернення головуючого жителі одразу провели збори і вирішили іти в адміністрацію президента. На шляху туди, біля магазину "Інтертоп” їх спинили три десятки "беркутівців” на трьох машинах. Вони забрали чотирьох жінок (одна з яких була з поламаною рукою) та двох чоловіків, включаючи Гудиму. І повезли їх до райвідділку.
- Це було жахливо, - знову згадує Анна. - Тій жінці, що з поламаною рукою, один з "беркутівців” наступив на ногу і пообіцяв зламати ще й ногу. Мене штурхали по ребрах, били по обличчю. Казали, що поб’ють так, що потім мені не вдасться довести, що це вони мене побили. Бо вони скажуть, що це я руки зламала, коли паркан прибирала.
Анну відпустили о 18:50, її маму - о 19:40. Батька не відпустили зовсім, натомість відібрали особисті речі та мобільний телефон і закрили в СІЗО на Косогірному провулку, 7.
Усім затриманим наказали прийти сьогодні до суду на вулицю Гайцана, 4 - на 14:30. Там розкажуть, чим вдасться "відкупитися” від "злісної непокори міліції” - штрафом або виправними роботами.
Як це пояснює міліція?
- Ці люди - злочинці! Вони вже давно заважають нашій міліції працювати. Тепер вже точно буде справа, - сказала "Свідомо” Юлія Мусташ, прес-офіцер Печерського відділу міліції.
За її словами, жителі напали на міліцейську машину і побили її, після цього їх і затримали. Олександра Гудиму, як зачинщика, відправили в СІЗО. Якщо всі інші зможуть обмежитися сплатою штрафу, то на нього відкривають кримінальну справу.
Що зараз на будівництві?
Сніг. Спеціальна машина методично і гулко вбиває сваї у пісок впереміш із залишками асфальту.
Зелений металевий паркан акуратно складений під снігом у двадцяти метрах від машини.
Позаду всього цього гордо височіє секція новозбудованого елітного житлового комплексу.
- А що, продаються вже квартири в будинку? - питаю двох чоловіків у шкіряних куртках, які недвозначно наближаються до мого фотоапарату.
- Так, у двох секціях, - здивовано відповідає один з них.
- Як можна жити з таким шумом у дворі? Тут же ще один фундамент б’ють?
- Там хороша звукоізоляція. Їм нічого не чути. А тут буде ще одна секція будинку.
- Дорогі тут квартири? Скільки коштують?
- Два роки тому - від 1 200 доларів за квадратний метр найдешевші, і до 18 000 за квадрат. Зараз інакше.
Що тут буде?
За проектом, на бульварі Лесі Українки, 7-9 компанія "Познякижитлобуд” будує елітний житловий комплекс з двох половинок. Довгий невисокий білий будинок праворуч - це і є будинок, мешканці якого протестують. 
Через будівництво, кажуть мешканці, навіть машини сміття вивезти не можуть.
У цьому житловому комплексі будуть не тільки квартири: офіси, бутіки, спортзали. Рекламні плакати "Познякижитлобуду”, якими обклеєний будівельний паркан, обіцяють рай на землі.
Запроектував цю "красу” відомий київський архітектор Янош Віг. Інші його проекти - готель "Хайятт”, діловий центр "Айсберг”, житловий будинок на Гончара, 17-23 - там зараз інша війна з мешканцями.
Півгодини тому розпочалося засідання суду, на якому призначать покарання для незгодних мешканів. Що це буде? З нетерпінням чекаємо висновку.
 
 Ігор Дівчур, "Свідомо”
Переглядів: 551 | Додав: fingert | Теги: Лесі Українки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz