Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Листопад » 18 » Завтра у Львові говоритимуть про майбутнє річки Полтви
13:08
Завтра у Львові говоритимуть про майбутнє річки Полтви
У п’ятницю, 19 листопада, у Львові розпочинається міжнародна конференція та семінар «Стан та перспективи Полтви у Львові».
Про це сьогодні, 18 листопада, ЗІКу повідомили у прес-службі ЛМР.
Ідея привезти до Львова міжнародних експертів, які б могли розпочати дискусію про Полтву, виникла в рамках проекту «LeoPoltvis», що ще з 2008 року проводить Музей Ідей.
Оскільки тема Полтви входить у сферу діяльності проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста» Німецького товариства технічної співпраці GTZ з огляду на оновлення та розвиток міста, то разом з Центром міської історії Центрально-Східної Європи взялися за організацію конференції та семінару.
Перший день конференції висвітлить історичні, соціокультурні та технічні аспекти стану Полтви, а також надасть можливість з перших вуст почути про схожий досвід інших міст. Слухачі зможуть почути доповіді про історію Полтви з 12 ст. до її закриття у 19 ст., та її активне господарське використання у 17-18 столітті. На конференцію запрошено доповідачів, що задіяні в німецькому проекті IWAS (International Water Research Alliance Saxony), у рамках якого проводились дослідження та аналіз води в Полтві, а також дослідження каналізаційної системи Львова та можливостей її відокремлення від ріки.
Блок доповідей після обідньої перерви буде присвячений міжнародному досвіду ревіталізації водного простору в містах. Особливої уваги заслуговує досвід м. Ляйпциг, який найлегше порівняти зі Львовом. Тут ще до об’єднання Німеччини з’явилися громадські ініціативи, які спровокували покращення стану довколишнього середовища та відкриття засклепленої р. Пляйсе. Крім того, можна буде почути доповідачів з Венеції, Варшави та Лодзя.
Під час семінару наступного дня учасникам буде надана можливість розпочати дискусію в різнопрофільних групах про економічні, екологічні та культурні потенціали Полтви у Львові. Організатори хочуть надати можливість активним та зацікавленим спеціалістам та мешканцям розвинути та презентувати свої ідеї щодо майбутнього ріки.

Довідка

Полтва є притокою Західного Бугу, загальна довжина якого 770 км, який є частиною 40.000 км2 річкового басейну в Україні, Польщі та Білорусії. Під час інтенсивного розвитку міста в кінці 19 століття, Полтву було перетворено на підземний канал, довжиною 15 км, який став частиною міської каналізації.

                                    За матеріалами видання ЗІК

Категорія: На часі | Переглядів: 581 | Додав: fingert | Теги: перспективи річки Полтви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz