Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2010 » Березень » 23 » Жванії дістанеться 1,4 га в центрі Києва?
15:13
Жванії дістанеться 1,4 га в центрі Києва?
Київська влада має намір відхилити протест прокуратури на передачу з комунальної в приватну власність дитячого санаторію "Салют”, що на вулиці Гоголівській, 26-28.У такому разі структури нардепа від "Народної самооборони” Давида Жванії зможуть відносно недорого придбати приміщення в центрі столиці, розташовані на ділянці площею 1,4 га, пише "Деловая столица”.
За інформацію видання, дозвіл на передачу "Салюта” столичному ТОВ "Фонд розвитку будівельних ініціатив”, яке близьке до бізнес-інтересів Жванії, депутати Київради надали ще в травні 2007 року.
Це пояснюють тим, що Фонд розвитку будівельних ініціатив був створений у 2006 році на території взуттєвої фабрики "Київ” по вулиці Івана Мазепи, яку на той час контролювали структури нардепутата.
Крім того, Фонд має тих же власників, що і ТОВ "Сітістройінвест”, яке входить до складу девелоперської компанії "Д.І.А. девелопмент”, що є частиною бізнесу-групи "Бринкфорд” Жванії.
Однак, як відомо, замість цього компанія мусила за свій рахунок провести ремонт іншого міського санаторію - "Ялинка” у Пуща-Водиці (вул. Гамарника, 20), інвестувавши в його реконструкцію і розширення площ 36 мільйонів гривень. Але цього зроблено не було.
Крім того, з кінця минулого року розірвати інвестиційний договір з ТОВ жадає від КМДА столична прокуратура, яка вказує, що відчуження з комунальної власності такого об’єкта, як санаторій, може проходити лише шляхом його приватизації.
За словами голови комісії Київради з питань охорони здоров’я і соціального захисту Алли Шлапак, яка пропонує відхилити протест прокуратури, проект рішення міськради буде винесений на найближчу сесіюПредставники міськздраву додають, що повернути інвесторові 8,8 мільйона гривень, що він устиг вкласти в ремонтні роботи в Пущі-Водиці, - непосильне задача для міського бюджету. Та й, мовляв, рятувати від зносу, аварійні приміщення "Салюту” уже пізно.
Водночас за словами секретаря комісії міськради з питань освіти Олексія Давиденко, немає ніяких гарантій, що ТОВ усе-таки витратить зазначені в інвестдоговорі 36 мільйонів гривень, але і розірвати угоду у випадку його невиконання буде практично неможливо.
"У ньому немає терміну закінчення робіт. Якщо депутати відхилять прокурорський протест, із санаторієм "Салют” можна попрощатися, хоча інвестор виконав заплановані роботи в Пуща-Водиці лише на 25%”,- сказав Давиденко.
 
За матеріалами видання ,,Українська правда".
Категорія: На часі | Переглядів: 533 | Додав: fingert | Теги: Жванія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz