Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 18 » ЗМІ: У Києві схил, на якому розташований Жовтневий палац, сповзає на Майдан
15:13
ЗМІ: У Києві схил, на якому розташований Жовтневий палац, сповзає на Майдан
У центрі Києва схил, на якому міститься Жовтневий палац, сповзає на Майдан Незалежності, пише Газета по-киевски.
Тротуар біля Жовтневого палацу пошматовано глибокими тріщинами. Як зазначає видання, вони пролягають на кілька десятків метрів вздовж усього схилу. Через це тротуарна плитка розповзлася в різні боки.
Як пише газета, у цих поглибленнях, заповнених замерзлою водою, легко поміститься нога. Перехожі з острахом поглядають на все це і обходять стороною.
"На Інститутській сталося осідання ґрунту. Там такий тип глинистого ґрунту, що просідає від попадання в нього води. На таких породах побудований Печерськ, де перебуває Лавра, є вони і в центрі міста, під Софією Київською", - заявив старший науковий співробітник відділу інженерної геології Інституту геологічних наук Вадим Рибін.
"Поки вони сухі, спокійно витримують вагу будинків, але під впливом води можуть утворюватися ями. У таких випадках треба шукати джерела вологи поблизу. Наприклад, під пам'ятником Св. Володимиру тріщини в асфальті просигналізували про зсувні процеси на схилах. З півзаходів - досить зняти мостіння, засипати ділянку піском. А ще краще зробити дренаж, щоб не було постійного виносу ґрунту", - додав він.
Як розповів Газете ... голова правління Спеціалізованого управління протизсувних підземних робіт Олег Рубльов, проблеми на схилі почалися після появи квіткового годинника, що вимагає посиленого поливу.
"Проектна документація на облаштування квіткового годинника з нами не узгоджувалася. Відсутність дощової каналізації на тій ділянці призвела до того, що ґрунти перезволожені і почалися зсувні процеси. Тепер, щоб зберегти стійкість схилу біля Жовтневого палацу, треба привести в порядок дощову каналізацію, зробити водовідведення та ретельно контролювати полив клумби", - заявив він.

За матеріалами газети по-кієвскі
Категорія: На часі | Переглядів: 570 | Додав: fingert | Теги: ЗСУВИ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz