Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Січень » 6 » ЗМІ: Влада має намір реставрувати старовинні маєтки Києва і проводити там екскурсії
23:25
ЗМІ: Влада має намір реставрувати старовинні маєтки Києва і проводити там екскурсії
Влада має намір реставрувати старовинні маєтки КиєваКиївські власті мають намір до Євро-2012 реконструювати старовинні столичні маєтки і організувати там екскурсії.
Як пише газета Сьогодні, глава комісії з питань культури Київради Олександр
Бригінець сказав, що для цього майже у кожній старовинній будівлі створять
сувенірні магазини, музеї, невеликі готелі, ресторани.
"Головне - аби такі будівлі не перебудовували, оскільки, згідно з законом, пам’ятники архітектури не можна переробляти. Великі виставки у них не розмістиш. Але, наприклад, вже є ідеї щодо невеликих музеїв - наприклад, Малевича.
Це будуть не його картини, а експозиція, пов’язана з життям художника. Або музей міщанського інтер’єру. Теж хороша ідея", - сказав Бригінець.
До списку маєтків, з якими працюватимуть, увійдуть 30-40 найвідоміших історичних будівель. Серед них - Замок барона і будиночок Сікорського на Ярославовому валу, знаменитий Рожевий будиночок та інші. В основному, ремонт маєтків робитимуть за рахунок інвесторів, які, як розраховують у комісії з культури, їх викуповуватимуть, реставруватимуть і стежитимуть за їхнім станом. Адже зараз багато історичних будівель знаходяться просто в катастрофічному стані. Тим часом, у КМДА до ідеї знесення старовинних маєтків ставляться негативно, пише видання. "Ніхто пам’ятники історії зносити або перебудовувати не буде! Адже це пам’ятники! Як тільки хтось з інвесторів цікавиться будівлею, ми тут же шукаємо історичні документи і лише згідно з ними можемо дозволити реконструкцію", - сказав заступник глави КМДА Леонід Новохатько.
Під час реконструкції, за його словами, заборонено переплановувати приміщення, прибирати старовинну ліпнину, її можна лише реставрувати. Заборонено в цих будівлях, за словами Новохатька, влаштовувати басейни, підземні паркінги, вставляти пластикові вікна. "Ми завжди наполягаємо на тому, аби вікна при реставрації залишалися дерев’яними, а не пластиковими. Навіть колір фасаду має бути точно історичним. Наприклад, на Мінкульті по вулиці Франка, 19, довелося поміняти блакитну фарбу фасаду на теракотову, тому що такою будівля була у минулому столітті. Для реконструкції складають договір, і там чітко прописуються всі деталі", - сказали у мерії.

За матеріалами видання "Сегодня"
Категорія: На часі | Переглядів: 468 | Додав: fingert | Теги: реставрація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz