Меню сайту
Категорії каталога
На часі [1039]
Тенденції [174]
Провідники диктату повідомляють [71]
Погляд [174]
Життя групи [120]
Технології [7]
Люди дії [8]
Корисні поради [16]
В цьому розділі можна ознайомитись з різними корисними порадами
Форма входу

+ Український Тиждень. Новини

Інформаційна картина дня від українського часопису "Тиждень".

добавить на Яндекс
З ПИТАННЯ РОЗМІЩЕННЯ БАНЕРНОЇ РЕКЛАМИ ЗВЕРТАЙТЕСЬ ЗА ТЕЛ.0685860339
Головна » 2011 » Травень » 10 » Зона гостинності замість музею
22:01
Зона гостинності замість музею
Музей "Київська фортеця" опинився у центрі будівельного скандалу - біля підніжжя військового укріплення "Косий капонір" розпочалися роботи з будівництва "зони гостинності" для гостей Євро-2012.

Роботи почали перед травневими святами, пише "Сегодня".

За словами голови комісії з питань культури Київради Олександра Бригинця, забудовники розкопали військовий вал і почали вбивати палі без погодження з музеєм.

"Ще п'ять років тому НСК намагався забрати в нас цю ділянку під свої корти, але ми не дали. Судилися з ними й виграли суди. А тепер вони під виглядом Євро й зони гостинності все-таки вал зруйнували для своїх інтересів!", - сказав директор "Київської фортеці" В'ячеслав Кулинич.

Тим часом в НСК "Олімпійський" кажуть, що пам'ятку не руйнують, навпаки, біля "капоніра" обладнають спеціальну стежку, по якій туристи зможуть пройти уздовж укріплення й помилуватися ним.

"Ніяких "військових валів" там немає, ми проводили нараду із цього приводу з фахівцями, де були й архітектори. Усі дозволи, включаючи "Укрдержекспертизу", дозволу на знесення зелених насаджень, на початок будівництва в нас є. Я вважаю, що ця проблема кимось надумана", - сказав начальник управління перспективного будівництва НСК Дмитро Ковальчук.

На цьому ж наголосив і заступник голови КМДа з питань підготовки до Євро-2012 Анатолій Голубченко: "Ніякої історичної цінності цей вал не становить. Ми розбиралися в цій ситуації. На цьому місці вже кілька разів щось будували".

За задумом будівельників, зона гостинності до ЧЄ буде складатися з двох частин. В одній буде трирівневий паркінг, антидопінговий комітет і музей спорту. А в іншій - прес-центр і зона для 10 тисяч гостей з кафе.

Після того як чемпіонат закінчиться, на цьому місці планують відкрити тенісні корти, льодову арену, і тренажерний центр.

Видання відзначає, що це не перший скандал навколо музею "Київської фортеці" - наприкінці грудня 2006 року, під новий рік, на території музею знесли історичний Київський телеграф, а 9 травня 2007 року на території музею знесли ще один будинок - між будинками по вул. Щорса, 42 і 44.

Це був пам'ятник Васильківського укріплення, а тепер на цьому місці стоїть висотка.

"Косий капонір" побудований в 1844 році, як оборонна споруда Київської фортеці. Це напівпідземне спорудження з амбразурами для знарядь і бійницями для рушниць. У ньому зберігали зброя й артилерійська снаряди.

На початку 1860 року капонір був перетворений у в'язницю, де утримували вбивцю Петра Столипіна, учасників різних повстань.

У радянський час у капонірові була військова гауптвахта, що славився своїм жорстоким режимом. Зараз у капонірі перебуває музей.

За матеріалами видання "Українська правда"
Категорія: На часі | Переглядів: 479 | Додав: fingert | Теги: гостинна зона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
 
 
Українська експертно-правова лабораторія Юрія Мачулянського © 2024
Конструктор сайтів - uCoz