Який ще з придуманих соусів заслуговує на таку кількість хвалебних од і пісень, як майонез. У майонезі вдвічі більше калорій, ніж в сметані. Тому для зниження жирності в рецептуру часто додають желатин, молочний концентрат, пектин. Особливо популярна добавка крохмаль – вірний показник недобросовісності виробника. Зверніть увагу на склад продуктів, що в нього входять. За ДСТУ продукти записуються в порядку зменшення масової частки. Традиційний смак можуть забезпечити тільки яйця і молоко. Ароматизатори, стабілізуючі (стабілізатор і крохмаль) і консервуючі добавки характеризуються нульовим або низьким рівнем небезпеки. Середньо- і низькокалорійним майонезом без них не обійтися і, якщо вони не вказані на етикетці, швидше за все, виробник вводить вас в оману. Жирність (вміст олії) чим вища, тим майонез смачніший. Дата виробництва – дуже важлива для вітчизняних майонезі. Імпортні майонези стерилізують, оскільки не стерилізований натуральний продукт довго зберігатися не може. Умови зберігання: у торговій точці майонез повинен зберігатися при температурі від 3 до 7 градусів. Заморожування, як і надмірний нагрів майонезу, руйнує його структуру. При температурі вище оптимальної термін зберігання різко скорочується. Купуйте тільки в перевірених торгових точках, тому якщо Вам продали майонез з холодильної вітрини, це ще не означає, що він до цього зберігався правильно. Соус промислового виробництва можна тримати в холодильнику не більше місяця. Перша ознака того, що майонез зіпсований – якщо він почав розшаровуватися. “Fingert & Law Corporation”
|