Металева банка повинна бути без патьоків, темних плям, слідів іржі, деформацій. Будь-яка з цих ознак говорить про те, що десь розійшлися шви, і в середину консервів потрапили мікроорганізми, які при споживанні призведуть до отруєння. Зсередини консерви обробляються для того, щоб продукт добре зберігався. Розкривши банку, вийміть вміст, подивіться на стінки: якщо вони пішли плямами, то консерви вже почали псуватися. Іноді у продажу бувають консерви, вкриті шаром техмасла. Це означає, що вони призначалися для тривалого зберігання і довгий період лежали на складі. Їх повинні очищати від масла, але іноді віддають у продаж у такому вигляді. Обов’язково у такому разі звертайте увагу на термін зберігання; можливо, він вже добігає кінця. Шви банки повинні бути рівні, акуратні, не повинні проступати ізоляційний матеріал або вміст. На самій банці вибивають таку інформацію: 1-й ряд – дата виготовлення (число, місяць, рік), 2-й ряд – номер підприємства –виробника. У рибних консервах другим рядом йдуть спочатку індекс рибної промисловості (буква ,,Р”) і асортиментний знак (означає вид риби), а потім вже номер підприємства-виробника. Цифри на банці повинні бути вбиті усередину – це може говорити про фальсифікацію.
“Fingert & Law Corporation”
|